Grapperhaus niet meer geloofwaardig volgens bijna half Nederland

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Minister Ferdinand Grapperhaus heeft zijn geloofwaardigheid over de coronamaatregelen verloren vindt 42 procent van de Nederlanders. Een kwart van de deelnemers aan de wekelijkse opiniepeiling van Maurice de Hond vindt zelfs dat de minister van Justitie en Veiligheid moet aftreden.

Spijt

Vorig weekend trouwde Grapperhaus met journalist Elisabeth Wytzes. Tijdens dit huwelijksfeest werden de coronaregels overtreden. Op foto’s is te zien dat gasten niet genoeg afstand hielden en dat geeft Grapperhaus ook toe. ,,En dat spijt me, juist een minister moet altijd het goede voorbeeld geven” liet hij weten in een schriftelijke verklaring.

‘Ik heb mijn best gedaan’

Toch vindt Grapperhaus dat hij nog steeds geloofwaardig kan optreden als baas van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het ministerie dat er op toeziet dat de coronaregels worden nageleefd. ,,Nederland heeft kunnen zien dat ik op mijn eigen huwelijk echt mijn best heb gedaan aan de regels te voldoen” aldus de minister.

Einde discussie

Geen discussie is mogelijk over de geloofwaardigheid van de Justitieminister volgens premier Mark Rutte. Volgens hem is het belangrijk dat de geloofwaardigheid ook samenhangt met ”onder ogen zien als iets niet goed gaat”, iets wat hij volgens Rutte doet.

780 euro boete

Grapperhaus heeft inmiddels 780 euro overgemaakt aan het Rode Kruis om zijn spijt te betuigen. Dit is twee maal de hoogte van de boete die mensen kunnen krijgen als ze geen 1,5 meter afstand houden.

Tags

CORONAFERDINAND GRAPPERHAUSGRAPPERHAUS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck