Grapperhaus woedend over avondklok-uitspraak Ernst Kuipers

Grapperhaus
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Ferdinand Grapperhaus is absoluut niet te spreken over de uitspraken van Ernst Kuipers, dat de avondklok ,,geen enkel effect” op het aantal ziekenhuisopnames zou hebben gehad.

„Toen ik die uitlatingen zag, die mij op z’n minst de wenkbrauwen deden fronzen, heb ik meteen aan het OMT gevraagd om daar nog eens goed naar te kijken.” zegt een woedende Grapperhaus.

Overtuigd

De minister van justitie en veiligheid is en blijft ervan overtuigd dat de avondklok wél heeft gewerkt. „We hebben die avondklok ingesteld omdat uit internationaal onderzoek zou blijken dat het 8 tot 10% zou kunnen schelen.” laat de politicus weten. ,,En inderdaad, het is al na een week gebleken dat de mobiliteit met zo’n 10% terugliep. En in die bewegingen, op straat en in de buurt, daar zit de besmettingskans. Ik denk dat het heel goed is geweest dat we onszelf hebben geholpen door 3 maanden met zo’n avondklok te werken.” aldus Grapperhaus.

‘Minder geworden’

Volgens Ferd heeft toen de avondklok naar 10 uur in de avond werd opgeschoven „een substantiële bijdrage gescheeld.” ,,Toen is het echt wat minder geworden.” zegt hij.

De minister ziet de geschiedenis zich niet snel herhalen wat betreft een avondklok inlassen. „We moeten het nu écht hebben van vaccinatie en immuniteit. We hebben nu gezegd ’nu stoppen we ermee’, en in het jaargetijde waar we nu in zitten verwacht ik zelf nog weinig nut van de avondklok.”

Tags

AVONDKLOKERNST KUIPERSFERD GRAPPERHAUSFERDINAND GRAPPERHAUSGRAPPERHAUS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck