Gravin Sophie: laten we de overgang vieren

Door: DitjesDatjes
05-10-2021

Gravin Sophie van Wessex is het niet eens met de negatieve lading die de overgang voor vrouwen heeft. De 56-jarige echtgenote van prins Edward ziet juist veel voordelen aan de menopauze en vindt daarom dat vrouwen die fase in hun leven moeten vieren.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Vrouwen zouden juist blij moeten zijn dat ze dan onder meer niet meer ongesteld worden, vindt Sophie. “Het zou een bevrijding moeten zijn maar het voelt alsof het een last is. Het wordt omschreven als iets wat heel negatief is.”

De hertogin schoof aan tijdens een digitaal rondetafelgesprek over de campagne Menopause Workplace Pledge. Die is bedoeld om bedrijven aan te sporen vrouwelijke werknemers meer te steunen tijdens de overgang. Sophie betreurt dat het in het Verenigd Koninkrijk vaak voorkomt dat vrouwen ontslag nemen omdat ze kampen met overgangsklachten. “We zijn geweldig in ons veertiger jaren en nog geweldiger in ons vijftiger, zestiger en zeventiger jaren en dat moeten we vieren en we moeten zorgen dat er kansen blijven zijn voor vrouwen.”

 

BUZZR

 

 

Meer DenD