Green Book wint Oscar voor Beste Film, Rami Malek (Queen) beste acteur

Malek
Door: DitjesDatjes
25-02-2019

De road movie Green Book heeft de Oscar voor de beste film gekregen. Daarmee kreeg het bijzondere verhaal van de zwarte pianist die met zijn lijfwacht naar het zuiden van Amerika gaat voor een concerttour de hoogste onderscheiding in de filmwereld.

Boekje

De titel van de film verwijst naar een boekje waarin alle adressen zijn opgenomen waar zwarte mensen, gescheiden van blanken, de nacht kunnen doorbrengen.

Het was niet de enige Oscar voor Green Book, want ook acteur Mahershala Ali, die de rol van pianist speelt in Green Book, kreeg een Oscar voor de beste bijrol.

Mahershala
Mahershala Ali

De genieuze Rami Malek, die de rol speelt van Freddy Mercury in Bohemian Rhapsody, kreeg de Oscar voor beste acteur, waarmee hij Bradley Cooper van A Star Is Born maar ook Viggo Mortenson uit Green Book versloeg. ,,We maakten een film over een immigrant die zijn leven leefde. Ik ben een zoon van Egyptenaar. Mijn verhaal is nu geschreven,” aldus Malek.

https://youtu.be/MHiEzs21n0I

Uiteindelijk bleek Bohemian Rhapsody met vier Oscars de grote winnaar.

Close

Olivia Coleman uit The Favourite kreeg de Oscar voor de beste vrouwelijke hoofdrol en versloeg de grote favoriet Glen Close. De kenners hadden haar de meeste kansen toegedicht. De film Roma, alleen beschikbaar op Netflix, werd eveneens gelauwerd, met onder meer de Oscar voor cinematography en voor-de beste buitenlandse film.

Lady Gaga
Lady Gaga

Lady Gaga en Bradley Cooper brachten een fantastische live uitvoering van Shallow op het podium. De zangeres was zwaar geëmotioeerd vanwege de Oscar voor de beste filmsong die ze ontvingen. Als een verliefd koppel zaten de hoofdrolspelers uit A Star is Born op het pianokrukje en zongen ze hun hitsong. Het publiek was wild enthousiast. De overige Oscars gingen wel aan hun neus echter voorbij.

Overigens kreeg regisseur Spike Lee zijn eerste Oscar in zijn leven voor het beste script van de de film BlackkKlansman. Hij was ook genomineerd voor beste regisseur, maar daarvoor ging de Oscar naar Alfonso Cuaron voor Roma.

Billy Porter
Billy Porter

Op de Rode Loper schitterden alle sterren met Jennifer Lopez in een fonkeljurk van zilver, Amy Adams was in het wit en Gemma Chan had heel erg veel stof nodig voor haar blauwe jurk. Glen Close, die van een koude kermis thuis kwam want ze won het gouden beeldje niet, had een sleep van zeker anderhalve meter. Echter Billy Porter stal de show bij deze 91e editie van de Acady Awards. Porter verscheen in een black tie-jurk, inclusief strikje.

Olivia Colman

De Oscaruitreiking was dit jaar omgeven door een rel, omdat de presentator Kevin Hart zich had teruggetrokken vanwege zijn anti homotweets. Daarom was gekozen voor een muzikale opening. Met We Will Rock You met Adam Lambert en Queen werd alvast vooruit gelopen op de Oscars die de film zou ontvangen.

https://youtu.be/XwbCfVEB5EM

Meer DenD