Groeiende kritiek op ontslag Selma en Gallyon

Hart van Nederland
Door: DitjesenDatjes
01-11-2019

Verschillende Bekende Nederlands maar ook kijkers van Hart van Nederland hebben boos gereageerd op het ontslag van Selma van Dijk (50). De presentatrice werd onlangs medegedeeld niet meer binnen de nieuwe koers van het programma te passen. Velen denken wel te weten waarom: ze is te oud.

Houdbaarheidsdatum

Op 14 oktober presenteerde Selma voor de laatste keer Hart van Nederland. Dit wist ze echter toen niet en dus heeft ze niet echt afscheid kunnen nemen van haar collega’s, de studio en het programma waarin ze de afgelopen 16,5 jaar te zien was. Een week later nam ook Gallyon van Vessem (50) noodgedwongen afscheid van haar geliefde programma.

Het is al langer bekend: vrouwelijke presentatrices die de vijftig zijn gepasseerd zijn niet populair bij John de Mol. Volgens hem zit er een houdbaarheidsdatum aan vrouwen. Verschillende bekende Nederlanders leveren kritiek op het ontslag van de dames. Zo zegt Anita in Veronica Magazine het volgende: ,,Dan zeggen ze dat het ‘tijd is voor vernieuwing’. Dat kan natuurlijk, maar als vernieuwing alleen verjonging betekent, dan vind ik dat nergens op slaanHet is belachelijk dat je als vrouw een houdbaarheidsdatum hebt.” Ook Jan de Hoop kan niet begrijpen dat Selma en Gallyon ontslagen zijn: ,,Ik zeg niet dat je nooit iets aan een programma moet veranderen. Maar dit zijn vakvrouwen, die uitstekend presenteren en waar het publiek van houdt. Ze waren in vaste dienst. Dan dóe je dit niet”, zei hij in RTL Boulevard.

Trouwe kijkers laten op Twitter weten teleurgesteld te zijn in het ontslag van de dames.

 

 

 

Meer DenD