Groene Vingers: Lekker nazomeren met een BBQ-boeket

Sarah Dikker
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Ik heb veel leuke reacties gekregen op het BBQ-boeket dat ik maakte in de laatste aflevering ven Groene Handen. Omdat het in september nog vaak heerlijk barbecueweer is geef ik hier nog even het stappenplan om zelf zo’n leuk bloemstuk van groente te maken.

 

Dit heeft u nodig:

  • Verschillende soorten groente (zoals courgette, aubergine, paprika, mais, sla en kool)
  • Wat verse kruiden (bijv. rozemarijn, munt)
  • Grote satéhprikkers
  • Wat bloemen uit de tuin

Zo gaat u te werk

Stap 1: Alle groente op een stokkie!

Bloemen hebben stelen, maar de groente (meestal) niet (meer). Prik daarom de paprika, aubergine, courgette of andere groente op de satéstokjes. Prik in de lengterichting.

Stap 2: Sorteren

Net als bij het schikken van bloemen legt u alle opgeprikte groenten, kruiden en verzamelde bloemen gesorteerd op een tafel. Op die manier schikt het een stuk sneller en makkelijker.

Stap 3: Schikken maar!

Begin met de langste ‘stelen’ en voeg telkens iets toe dat u vindt passen in uw boeket. Schikken is iets persoonlijks, dus gebruik uw eigen creativiteit. Let op lengte, kleur en vorm en breng ritme aan in het boeket, net als bij ‘gewoon’ bloemschikken!

Eet smakelijk!

Sarah Dikker, bloemexpert

Tags

BLOEMENBLOEMEXPERT SARAH DIKKERGROENE VINGERSTIP VAN SARAH

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck