Groene Vingers: Tip van Sarah

Sarah Dikker
Door: DitjesDatjes
26-10-2017

Vet! Planten in de keuken!

Als wij vroeger iets leuk vonden zeiden we ‘gaaf’ of ‘tof’. Tegenwoordig zeggen ze: vet! Ik denk niet dat dat de reden is dat vetplanten nu zo hip en trendy zijn, maar het is wel een grappig toeval.

Vetplantjes (officieel heten ze ‘succulenten’) kun je overal in huis kwijt, dus waarom niet de keuken? Zo kunt u gezellig genieten van groen tijdens keukenklusjes en het mooie is: ze zijn wel vet maar u wordt er niet dik van!

Vetplantjes zijn er in zoveel leuke vormen en maten en het prettige is dat ze weinig plek in beslag nemen. In combinatie met cactussen kunt u er hele leuke mini-tuintjes maken.

Wat ik zelf altijd leuk vind om te doen is om gebruik te maken van spullen die al op een plek aanwezig zijn. In de keuken zijn dat bijvoorbeeld pannen, potjes, blikjes en kopjes. Deze ‘gevonden voorwerpen’ combineer ik dan met bloemen en planten die ik bij de bloemist of het tuincentrum haal. Voor het tv-programma Groene Handen heb ik speelse ‘mini-tuintjes’ gemaakt in oude pannen en kopjes (het filmpje kunt u vinden op de website van 247green.nl). Heel leuk om te doen tijdens de lange herfstavonden!

Sarah Dikker, bloemexpert 

Meer DenD