Groot drama voor Frank Jansen: ‘Ik moet 80.000 euro betalen’

GROOT DRAMA voor Frank Jansen
Door: Charlotte Wijnen
22-06-2022

Frank Jansen heeft te maken met een groot drama. Zijn landgoed in Saint-Tropez is vorig jaar ten prooi gevallen aan de allesverwoestende bosbranden in Zuid-Frankrijk. Frank ging er vanuit dat alle brandschade gedekt werd door de verzekering, maar niets blijkt minder waar. ,,Ik moet 80.000 euro zelf betalen.”

Niets lijkt Frank bespaard te blijven. Eerst zag hij zijn huwelijk uiteen spatten, daarna kreeg hij te horen dat SBS een streep door zijn serie zette en als kers op de taart heeft hij nu te maken gekregen met een enorme financiële tegenvaller.

‘Ik dacht dat alles gedekt was’

Vorig jaar ging zijn buitenhuis in Saint-Tropez deels in vlammen op. Zijn eigen huis bleef bespaard, maar van het tuinhuis waarin zijn hulp en tuinman woonden, bleef niets over. Daarnaast gingen de bomen en planten eraan en had Frank rook- en brandschade aan zijn eigen huis.

Opgelucht zei hij dat de verzekering alles dekte, maar helaas blijkt dat de vork tóch anders in de steel zit. ,,Er was hier net een meneer van de verzekering, blijkt het tuinhuis niet verzekerd te zijn”, vertelt Frank teleurgesteld in weekblad Weekend. ,,Ik dacht dat alles gedekt was, maar het tuinhuis valt er toch niet onder.”

Financiële tegenvaller

Waarom valt het tuinhuis er niet onder? ,,Dat is mijn eigen schuld, ik heb nooit goed naar de verzekeringsvoorwaarden gekeken”, aldus Frank. ,,Toen de verzekering om offertes vroeg van wat alles kostte, zat er geen vraag bij over de herbouw van het tuinhuis. Toen dacht ik: ik ga eens bellen, waarop ze me vroegen naar kantoor te komen.”

Toen bleek dat de kosten van het tuinhuis niet gedekt zullen worden. ,,Dat is een grote financiële tegenvaller, want dit was nou net de grootste kostenpost.”

80.000 euro neerleggen

Frank staat voor een moeilijke beslissing. De optie is er natuurlijk ook om het huis niet terug te laten bouwen. ,,Maar dan ben ik die mensen kwijt. Wie doet er dan de tuin en wie maakt de bedden op?”

Momenteel wonen de hulp en de tuinman in de garage, die Frank heeft omgebouwd tot kamer met badkamer. Ze koken onder de carport, iets wat ze volgens Frank vervelend vinden. Gelukkig heeft hij inmiddels al wat spullen verzameld voor het tuinhuis. ,,Het huis hoeft alleen nog gebouwd te worden, maar dat kost dus gauw zo’n 80 mille.”

Meer DenD