De Groot gewoon weer naar de supermarkt

Jim de Groot
Door: DitjesenDatjes
23-08-2017

Acteur Jim de Groot, zoon van Boudewijn, kan weer betalen voor zijn eigen eten. Een paar maanden geleden klopte hij nog aan bij de voedselbank.

Klusjes

Hij speelde in 2015 Jezus in The Passion en hij had een rol in de musicals Hair, Fame, Rent en Carmen. Genoeg inkomsten dus, zou je denken, maar dat in niet waar. Toen hij in 2015 scheidde van zijn vrouw ging hij parttime werken. Als zanger en acteur had hij regelmatig een klusje, maar niet voldoende om voor hem en zijn twee kinderen te zorgen.

Op dit moment trekt hij langs de Nederlandse theaters met het Lennaert Nijgh Theaterconcert. Ook werkt hij meer als dramadocent en hij staat in de musical We Are Family. Met dit alles verdient hij genoeg om zijn boodschappen gewoon weer uit de supermarkt te halen.

Leuke mensen

Toch vond hij de voedselbank niet erg. “Ik heb bij de Voedselbank leuke mensen ontmoet. We zaten allemaal ongeveer in hetzelfde schuitje. Al voelde het de eerste keer wel gek”, zegt hij in het AD.  Ook de media-aandacht die De Groot kreeg toen bekend werd dat hij bij de voedselbank liep, wimpelde hij weg. “Toen ik met mijn kop in de krant stond, vond iedereen het lullig voor me. Terwijl: ik heb niet zo’n slecht leven.”

Inspiratie

Sterker nog, zijn ervaringen bij de voedselbank hebben hem nieuwe ideeën gebracht: “Ik wil de negatieve connotatie die mensen daarbij hebben weghalen. Laat een topkok eens een maaltijd bereiden van zo’n voedselpakket tijdens een benefietavond. Je staat versteld als je ziet wat er allemaal wordt weggedaan. Het is echt prima eten hoor.”

Meer DenD