Groot is de reputatieschade voor vrijgelaten Glennis Grace

Glennis Grace
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Maar liefst vier dagen zat zangeres Glennis Grace in een gevangeniscel. Dinsdagavond werd ze op vrije voeten gesteld na het geweldsincident bij een supermarkt in de Westerstraat. Glenda Batta wast haar handen in onschuld nadat ze daar met een groepje ‘stennis’ trapte.

De Amsterdamse politie zet het onderzoek voort.

Maandagavond zei een politiewoordvoerder dat ‘een groep van zeven personen’ de supermarkt is binnen gegaan en vervolgens hebben zij FORS geweld gebruikt. ,,Wij zijn dringend op zoek naar de vier anderen”, zegt de politiewoordvoerster Marike Stor. Ze voegde er nog aan toe dat Glennis Grace en de twee anderen een ‘gedragsaanwijzing’ hebben gekregen.

De publicitaire schade voor de zangeres is enorm. Wie als artiest in een politiecel belandt, terecht of onterecht, heeft wat uit te leggen aan het grote publiek.

Hoe heeft ze het zover laten komen?

De vechtpartij (openlijke geweldpleging en mishandeling in vereniging en met voorbedachte rade) is een ernstig feit waarvan het trio dat verhaal kwam halen in de winkel wordt verdacht. Glennis Grace zegt na de vrijlating, ook van haar 15-jarige zoon, dat ze het onderzoek naar het geweldsincident waarbij ze betrokken zou zijn geweest “met vertrouwen” tegemoet ziet.

Strafbare feiten

,,Ik weet dat ik geen strafbare feiten heb gepleegd”, laat de zangeres weten in een eerste reactie. “Hoewel ik hier graag meer over wil zeggen houd ik in het belang van het onderzoek op dit moment mijn mond. Zodra dat kan geef ik een reactie.”

Glennis Grace, geboren op 19 juni 1978, heeft voor de komende maanden maar liefst 25 concerten in de agenda staan, waaronder ook een clubtour. Het zegt iets over de populariteit van de Nederlandse Whitney Houston en de vrouw die in 2018 nog meedeed aan de talentenshow America’s Got Talent.

Ze zal als argument aanvoeren waarom ze op hoge toon opheldering vroeg bij de informatiebalie van de supermarkt dat ze voor haar zoon Anthony opkwam. En ja, je gaat door het vuur als je vindt dat je zoon onrecht wordt aangedaan. Dat zal elke moeder begrijpen dat je dan kookt van woede en serieus wil worden behandeld. Camerabeelden moeten uitwijzen hoe het kan de vlam zó in de pan vloog.

Werd Glennis uitgelachen door het supermarktpersoneel?

Zelfbeheersing

Desalniettemin moet er iemand de meest wijze zijn. Het kan niet anders dat Glennis Grace of haar medestanders hun zelfbeheersing verliezen. Ook als ze ontkent dat ze zelf klappen heeft uitgedeeld, dan betekent dat nog niet dat er die rampzalige zaterdagavond rond 21.00 uur geen klappen zijn gevallen. Anders laat de politie je niet drie nachten brommen. Tenslotte is zo’n cel geen kamer in het Hilton, waar sterren als sterren worden behandeld.

Al met al is dit een dieptepunt voor Glennis Grace. Juist grote artiesten zoals zij hebben een voorbeeldfunctie voor hun duizenden fans. In wat voor samenleving leven we als dit gedrag gemeengoed wordt. En inderdaad, met een brandende e-cigaret mag je dus niet de supermarkt in en wordt je geacht nog steeds een mondkapje te dragen.

Er moet nog worden afgewacht hoe het onderzoek verloopt. Ook is onbekend of de actie van het trio, onder wie Glennis en haar zoon, schade heeft veroorzaakt.

Wat zegt Glennis in haar verklaring?

Tags

GLENNIS GRACESUPERMARKTWESTERSTRAATZOON

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck