Groothertog Luxemburg voorop in mars tegen geweld tegen vrouwen

Door: DitjesDatjes
21-11-2021

Groothertog Henri en zijn vrouw Maria Teresa van Luxemburg hebben zaterdag deelgenomen aan een solidariteitsmars tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Het groothertogelijk paar deed dat voorafgaand aan de Oranje Week, een meerdaagse campagne van de Nationale Vrouwenraad van Luxemburg.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Zeg NEE tegen geweld tegen vrouwen!”, schrijft het Luxemburgse paleis in een bericht over de mars op Instagram. De tekst gaat vergezeld van meerdere foto’s waarop Henri en Maria Teresa voorop lopen in een lange stoet van mensen. Veel van hen dragen oranje accenten in hun kleding, verwijzend naar de kleur van de campagneweek die aanstaande donderdag van start gaat.

De groothertogin is al jaren actief in het steunen van initiatieven voor de bescherming van vrouwen en meisjes, meldt het paleis. Zo zet ze zich met name in voor slachtoffers van seksueel geweld in kwetsbare gebieden. Recent nog sprak de groothertogin met mensenrechtenorganisatie Justice and Peace over het belang voor kinderen om op school al te leren over gendergelijkheid.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD