Grote dag voor prinses Amalia: voor het eerst bij staatsbanket

Amalia aan de dis
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het is een grote dag voor prinses Amalia vandaag. De Spaanse koning Felipe en koningin Letizia zijn voor een tweedaags staatsbezoek naar ons land gekomen en Amalia schuift vanavond voor het eerst aan bij het staatsbanket.

Het Spaanse koningspaar werd vanochtend op de Dam welkom geheten door koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Volgens de officiële aankondiging van het staatsbezoek is de politieke samenwerking tussen Nederland en Spanje de afgelopen jaren toegenomen en daarom zal het bezoek vooral draaien om de economische en culturele banden tussen de twee landen.

Staatsbanket

Het is voor het eerst dat prinses Amalia een officiële rol vervult bij een staatsbezoek. Vanavond zal ze aansluiten bij het staatsbanket in het koninklijk paleis en dat doet ze op een jongere leeftijd dan haar vader destijds was. Willem-Alexander was 24 jaar toen hij voor het eerst deelnam aan het staatsdiner.

Eerder ging Amalia al met haar ouders mee op bezoek naar het Caribische deel van het koninkrijk en werd ze ingeleid bij de Raad van State.

Bedreigingen

Vanwege zware bedreigingen aan haar adres heeft Amalia ruim een jaar in Madrid gewoond en gestudeerd. De dreiging is nog niet verdwenen, maar dankzij maatregelen kan ze wel weer in Nederland wonen en studeren. Het is niet duidelijk wat die maatregelen zijn.

Tags

PRINSES AMALIA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck