Grote droom Sherida Spitse spat uiteen

Sherida Spitse
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Verdrietig nieuws voor Oranjeleeuwin Sherida Spitse: vanwege een knieblessure mist ze de Olympische Spelen. ,,Opeens spat die grote droom uiteen.”

‘Topsport is keihard’

De Oranjeleeuwin laat dit weten in een emotioneel bericht op Instagram. ,,En opeens spat die grote droom uiteen. Er zijn weinig woorden die kunnen beschrijven hoe ongelofelijk pijn dit doet. Topsport is mooi, maar kan zoals vandaag ook keihard zijn”, schrijft ze.

Spitse heeft op de training in Japan een knieblessure opgelopen en is daardoor voorlopig niet inzetbaar. En dat nét voor de Olympische Spelen…

‘Mijn Olympische droom houdt op’

Oranje opent het toernooi woensdag in Miyagi met een wedstrijd tegen Zambia. ,,Helaas ben ik net voordat de Olympische Spelen beginnen geblesseerd geraakt aan mijn knie en houdt mijn Olympische droom hier op.”

Ze is flink aangeslagen, maar wenst haar team wel veel succes. ,,Ik wens mijn team heel veel succes, geluk en alle kracht toe die ik ze maar kan geven. Ik geloof in jullie! En veel liefde voor jullie!”

‘Het is gewoon een klap’

Het wegvallen van Sherida is ook hard aangekomen bij de rest van de voetbalsters van het Nederlands elftal. ,,Voor Sherida zelf is het een persoonlijk drama, maar wij hebben het er als groep ook zwaar mee. Het is gewoon een klap, zo eerlijk moeten we zijn”, zegt keepster Sari van Veenendaal tegen RTL.

Bondscoach Sarina Wiegman heeft Joëlle Smits als vervanger bij de selectie gehaald. Smits stond op de standby-lijst en zou tot de eerste poulewedstrijd van komende woensdag meetrainen met de selectie.

Tags

OLYMPISCHE SPELENORANJE LEEUWINNEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie