Grote kritiek op familie Bellinga: ‘Absurd om je kinderen wijn te voeren’

Bellinga's krijgen veel kritiek
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het bekende vloggezin Bellinga ligt zwaar onder vuur. Voor een nieuwe vlog besluiten Daniël en Fara hun jonge kinderen mee te nemen naar een wijngaard. En of dat nog niet vreemd genoeg is, laten ze de kinderen ook wijn proeven. De vlog zorgt voor een hoop kritiek van fans. ,,Mijn kind van bijna vier vroeg hierdoor om wijn.”

In de vlog neemt het gezin de kijkers mee naar een uitstapje naar een wijngaard om verschillende wijnen te proeven. De vader van het gezin, Daniël, krijgt als eerste een zoete wijn in zijn handen gedrukt. Wanneer hij een slok neemt, geeft hij het glas zomaar door aan Luan, één van zijn kinderen.

‘Het is gewoon druivensap!’

Luan neemt een nipje, waarop ook zijn zusje Lucilla mag proeven. ,,Het is gewoon druivensap!”, verzekert Daniël zijn dochter, waarop moeder Fara lachend vraagt: ,,Proef je de alcohol?”

Maar bij dat ene slokje wijn blijft het niet bij. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is, laten Daniël en Fara de kinderen ook het volgende wijntje proeven. ,,Kijk maar of je het verschil proeft”, zegt Fara tegen Luan, die net als zijn zusje opnieuw een slok neemt.

3-jarig meisje vraagt om wijn

Fans weten niet wat ze zien in de vlog. Ze noemen het ‘absurd’ dat Daniël en Fara hun jonge kinderen wijn laten drinken en vinden het een slecht voorbeeld voor alle jonge kinderen die naar de vlogs kijken.

,,Mijn dochter van bijna 4 vroeg vanmiddag om wijn mee te nemen in de winkel, na het zien van de vlog”, reageert een boze moeder onder de video. ,,Een hele discussie gevoerd met mijn peuter… met een huilbui tot gevolg.”

‘Waarom mag Lucilla het dan wel?’

De moeder probeerde in de supermarkt uit te leggen dat ze pas alcohol mag drinken als ze achttien jaar is, maar daar begreep de peuter natuurlijk niets van. ,,Ze zei: ‘Waarom mag Lucilla dat wel?’ Ja leg dat maar eens uit… Ik vind alcohol aanbieden aan deze leeftijd persoonlijk te ver gaan. Maar dit gezin heeft een voorbeeldfunctie! Ik vind het oprecht vervelend dat mijn dochter niet liep te zeuren om snoep of chips, maar om wijn… Ik schaamde me kapot.”

Veel fans zijn het met de moeder eens en vinden dat dit echt niet door de beugel kan. ,,Precies mijn punt! Alsof het normaal is. Vreselijk. Ik voorspelde al dat dit een staartje gaat krijgen…”, reageert iemand. En een ander: ,,De Bellinga’s weten dat er jonge kinderen naar hun kijken.”

https://youtu.be/zztrg4ItrjA?t=792

Tags

BellingaDe Bellinga'sKritiekVideo

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie