Grote kritiek op Op1-Sinterklaas Jan Slagter: ‘Tenenkrommend’

Jan Slagter slaat MODDERFIGUUR als Sinterklaas
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Jan Slagter zat gisteravond als Sinterklaas aan tafel bij Op1, iets waar veel kijkers niet blij mee waren. Op Twitter wordt de act van Jan ’tenenkrommend’ genoemd. ,,Ik heb meteen de televisie uitgezet”, luidt het.

In heel Nederland werd gisteren Sinterklaas gevierd en ook in de studio van Op1 bracht Sinterklaas een bezoekje. Het was Jan Slagter die verkleed langskwam als de Sint, maar een aantal uitspraken schoten bij kijkers volledig in het verkeerde keelgat.

Kerncentrales

Zo zei Jan dat hij als Sint voor kerncentrales is. ,,Ik word helemaal krankjorum van al die zonnepanelen op het dak. Dus: kerncentrales! Gewoon kerncentrales en dan heb je al dat gezeur niet. Het is best wel lastig voor de Sint met al die zonnepanelen. Het paard wordt helemaal gek. Wij zijn voor kerncentrales!”, zei Jan. ,,Iedereen is bezig om te zeggen: ‘Ik ben zo goed, ik ben zo woke.’ Nou, ik ben helemaal niet woke. Daar hou ik niet van.”

‘Tenenkrommend’

De uitspraken leveren Jan behoorlijk wat kritiek op; niemand lijkt te kunnen lachen om de act. ,,De tenenkrommende act van Jan Slagter als Sinterklaas bij Op1 is hét bewijs dat slechts een klein clubje mannen de dienst uitmaakt bij de NPO”, schrijft een boze Twitteraar, die een fragment van de uitzending deelt. Velen zijn het met de tweet eens. ,,Gelukkig niet gezien, het is bedroevend”, reageert iemand. En een ander: ,,Dit was zó slecht. Pijnlijk slecht.”

Tags

JAN SLAGTEROP1

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck