Grote kritiek op Yvon Jaspers: ‘Dit is heel krom’

Grote kritiek op Yvon
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Voor het nieuwe programma ‘Onze boerderij: en nu zelf!’ begint Yvon Jaspers haar eigen boerderij. Volgens velen kan de timing van het programma niet slechter. ,,Dit is heel krom”, luidt de kritiek.

Yvon Jaspers, die al jarenlang boerenprogramma’s presenteert, gaat in haar nieuwe programma voor het eerst zélf als boerin aan de slag. Bij Yvon om de hoek, op een groot stuk land, staat een busje van waaruit ze gaat werken met de hulp van een aantal boeren uit Boer zoekt Vrouw.

Slechte timing

Maar omdat de boeren het momenteel enorm moeilijk hebben, kan de timing van het programma niet slechter. Zo vindt Wybren van Haga van de partij Belang van Nederland het belachelijk dat de Publieke Omroep, die gefinancierd wordt met overheidsgeld, voor de show een boerderij opstart terwijl echte boeren niet door kunnen met hun bedrijf.

Paardenboer Peter van den Bogaard uit Boer zoekt Vrouw weet precies wat de politicus bedoeld. ,,Welkom in Nederland”, zegt hij in gesprek met weekblad Weekend. ,,De staat is zo ziek als de pest. Wij boerenmensen werken ons dag en nacht kapot voor onze boterham en ons wordt door de staat gewoon de nek omgedraaid. Het is heel krom dat Yvon nu een boerderij begint.”

Sceptisch

Ook Frans Zanderink, één van de Boer zoekt Vrouw-boeren die meewerkt, is sceptisch. ,,Ik ben er geweest en het is hartstikke leuk hoe zij dat heeft gedaan, maar ik heb haar ook gevraagd: ‘Ga je volgend jaar verder?’ Nou, dat wist ze nog niet”, zegt hij in Weekend. ,,Het is leuk geprobeerd en het wordt vast leuke televisie, maar hier gaan we de wereld niet mee redden.”

Reactie Yvon

Inmiddels heeft Yvon op de website van de omroep gereageerd op de kritiek. ,,Omdat onze opnamen en uitzendingen best ver uit elkaar liggen is het lastig als de actualiteit ons inhaalt”, aldus Yvon. ,,Maar vanzelfsprekend gaan we de huidige problematiek waar boeren mee te maken hebben niet uit de weg en sturen we bij waar nodig.”

Tags

BOER ZOEKT VROUWYVON JASPERS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck