Grote opluchting voor Léonie Sazias

Door: DitjesDatjes
19-04-2018

Voormalig omroepster en Tweede Kamerlid Léonie Sazias is na maandenlange ellende nu ontzettend blij en op. Na drie zware operaties en chemokuren is ze officieel ‘schoon’ van darmkanker.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Strikte controle

,,Dit is fantastisch. Niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn gezin,’ vertelt ze. ,Op de CT-scans en de MRI zijn geen nieuwe kwaadaardige cellen aangetroffen. Natuurlijk blijf ik de komende jaren onder strikte controle van de oncoloog,” aldus Sazias (60) in Privé.

,,Geloof me het was een loodzwaar jaar. Ik ben de afgelopen twaalf maanden optimistisch gebleven en heb nooit gedacht aan de dood. Ik wilde overleven en niet bij de pakken neer gaan zitten.”

Onheilspellende diagnose

Een goed luisterend oor en vriend vond ze de afgelopen periode in 50-plus fractieleider Henk Krol. ,,Urenlange gesprekken heb ik met hem gevoerd. Hij weet als geen ander wat zo’n onheilspellende diagnose met je doet. Hij gaf me adviezen, was er altijd en heeft me in alles gesteund.”

Intussen heeft Léonie Sazias als Kamerlid de draad weer opgepakt, al doet ze het rustig aan. ,,Ik neem op tijd mijn rust en bij sommige debatten die tot in de late uurtjes duren, haak ik af, maar voor acht uur ’s avonds ben ik nooit thuis.”

 

Meer DenD