Grote rel rond Marga Bult over Majoor Bosshardtprijs: ‘Alleen maar hatelijke reacties’

Marga Bult
Door: Charlotte Wijnen
13-09-2021

De uitreiking van de Majoor Bosshardtprijs heeft voor flink wat ophef gezorgd. Op social media barstte de bom toen Marga Bult de prijs aangereikt kreeg. Twitteraars vinden dat Bult ‘desinformatie’ en ‘complottheorieën’ verspreidt en vinden niet dat zij de prijs verdient. Dit tot grote teleurstelling van Marga. ,,Dan kom je thuis en ziet deze vreselijke, hatelijke reacties van mensen.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het Leger des Heils heeft de Majoor Bosshardtprijs toegekend aan zangeres Marga Bult. Dit vanwege haar ‘onbaatzuchtige hulp en inzet binnen de zorg op een moment dat dit heel hard nodig was’. ,,Zij staat voor ons symbool voor alle hulpverleners, zorgprofessionals en mantelzorgers die de afgelopen periode keihard hebben gewerkt om de coronapandemie onder controle te krijgen”, zo liet de organisatie weten.

‘Grote blunder Leger des Heils’

Maar Marga heeft zich regelmatig kritisch uitgelaten over het corona- en vaccinatiebeleid. Ook heeft de zangeres zich niet laten vaccineren en verspreidde desinformatie over het coronavirus.

Zo schreef ze over ‘goedwerkende medicijnen’ zoals het antimalariamiddel hydroxychloroquine en ivermectine. Maar de FDA liet weten dat die middelen gevaarlijk en zelfs dodelijk kunnen zijn. Dat zij dan de Majoor Bosshardtprijs krijgt, vinden velen dan ook onterecht.

,,Deze Marga Bult. Ze heeft het afgelopen jaar evenals dit jaar zoveel desinformatie verspreid en krijgt hier ook nog erkenning voor. Walgelijk”, zo schrijft iemand op Twitter. En een ander noemt het een grote blunder van het Leger des Heils.

‘Waarom doen mensen dit?’

Marga is niet blij met alle kritiek die ze over zich heen krijgt nadat ze de prijs ontving. ,,Het Leger des Heils draagt deze op aan al het zorgpersoneel in NL, kom je thuis en ziet deze vreselijke, hatelijke reacties van mensen”, schrijft ze op Twitter. ,,Waarom doen mensen dit? Zo respectloos.”

‘Wij nemen corona zeer serieus’

Na alle ophef besloot ook het Leger des Heils te reageren. Op haar website laat de organisatie weten het coronavirus ‘zeer serieus te nemen’. ,,Bovendien zijn we groot voorstander van vaccinatie. De inmiddels ontstane ophef betreuren we dan ook. Graag benadrukken we nogmaals het doel van de prijs: al die warme, betrokken en deskundige mensen een hart onder de riem steken.”

Meer DenD