Spoedopname in ziekenhuis: na schok gaat het goed met Willeke Alberti

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Willeke Alberti had onlangs de schrik van haar leven. Ze kreeg plotseling vreselijke pijnscheuten in haar buik en werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis.

In het ziekenhuis bleek dat Willeke een galsteenaanval had. De stenen werden via een kijkoperatie verwijderd, waardoor haar galblaas niet verwijderd hoefde te worden.

‘Zoveel pijn deed het’

,,Gelukkig was er iemand bij me”, vertelt Willeke in weekblad Story. ,,Die kon me naar het ziekenhuis brengen, want ik had zelf nooit kunnen rijden. Dan had er een ambulance moeten komen. Zoveel pijn deed het.”

In het ziekenhuis kreeg Willeke voedingsadviezen mee. ,,Ik zie het als een dieet voor de rest van mijn leven. Een speciaal dieet waardoor ik die pijn hopelijk niet nog een keer hoef mee te maken.”

Twaalf kilo afgevallen

Door het dieet is ze inmiddels al twaalf kilo afgevallen. ,,En dat in twee maanden tijd”, legt ze uit. ,,Ik mag absoluut geen vette happen meer. Dus geen snacks als bitterballen, leverworst of lekkere dingen die op kaasplankjes liggen.”

Willeke eet in plaats daarvan hapjes die ervoor zorgen dat de galstenen uit haar lichaam verdwijnen. ,,Dus ik ben daar al twee maanden heel serieus mee bezig. Vooraf had ik niet verwacht dat ik daardoor ook zou afvallen. Dat is een prettige bijkomstigheid.”

Laatste concert

Gelukkig voelt Willeke zich nu fitter dan ooit. En dat komt goed uit, want op 19 juli geeft ze haar allerlaatste theaterconcert in Het Concertgebouw in Amsterdam. ,,Het voordeel dat ik nu twaalf kilo lichaamsgewicht kwijt ben, is dat ik veel minder pijntjes heb. Ik ben 77 jaar en kan nog één keer op het podium zwieren. Ik heb er zin in!”

Willeke Alberti
Willeke Alberti vorige week vrijdag bij de onthulling van een plaquette ter ere van haar vader Willy Alberti en zijn vriend acteur John Kraaijkamp.

Tags

OPGENOMENWILLEKE ALBERTIZIEKENHUIS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie