Grote stap naar genezing voor zieke Linda Hakeboom

Door: Charlotte Wijnen
18-05-2021

Geweldig nieuws voor documentairemaker Linda Hakeboom. Ze heeft vandaag de laatste bestraling van haar behandeling tegen borstkanker gehad.

Linda deelt een vrolijk kiekje op Instagram en schrijft eronder dat ze haar laatste bestraling heeft gehad. De blijdschap spat er vanaf.

Steun

Aan de vele reacties onder haar bericht is te zien dat ze veel steun krijgt. Zo reageren BN’ers als Olcay Gulsen met: ‘Trots op jou lieverd’, en Dionne Stax: ‘Yes, wat een goed nieuws!’

Klap

Linda kreeg vorig jaar de diagnose borstkanker. Daarna heeft ze vijf maanden lang chemotherapie gehad en was ze februari dit jaar klaar. Maar vorige maand kreeg Linda weer een klap te verwerken: ze had toch weer chemotherapie nodig. Er waren namelijk weer een aantal kwaadaardige cellen gevonden.

Maar eerst moest Linda een maand lang bestralingen ondergaan, wat voorafgaat aan de chemotherapie. ,,Dat is iedere dag naar het ziekenhuis”, aldus Linda in het AD. ,,Daarna moet ik aansterken en ga ik beginnen met die tabletten.”

Een ontzettend zware maand heeft Linda dus achter de rug. Maar het is wel een grote stap op weg naar genezing. Een feestelijke foto hoort daar zeker bij.

Meer DenD