Grote teleurstelling voor Amalia: ‘Buitengesloten van feestweek’

Amalia beleeft minder leuk begin studie
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prinses Amalia start maandag met haar studie aan de Universiteit van Amsterdam en dat betekent dat deze week haar introductieweek van start is gegaan. Maar omdat ze geen lid is van de studentenvereniging, wordt ze buitengesloten van de feestweek. En dat is ongetwijfeld een grote teleurstelling voor haar…

Amalia begint op 5 september met haar studie Psychology, Politics, Law & Economics aan de Universiteit van Amsterdam. Al eerder vertelde de prinses dat ze zich graag had aangesloten bij een studentenvereniging. Ze wilde zich aanmelden bij het Amsterdamse studentencorps, maar omdat mannelijke leden vrouwen voor onder meer ‘sperma-emmers’ uitmaakten, besloot Amalia geen lid te worden.

Aansluiting met mede-studenten

Hoewel Amalia na die uitspraken geen andere keuze had om van haar lidmaatschap af te zien, mist ze hierdoor wel de kans om aansluiting met mede-studenten te vinden vóórdat haar studie begint. Terwijl haar studiegenoten op dit moment hechte vriendschappen aan het sluiten zijn, zit Amalia in haar studentenwoning te wachten tot het maandag is.

Vriendinnen

Gelukkig heeft Amalia al wel een aantal vriendinnen in Amsterdam. Ze is nog altijd hecht met een groepje van vier meiden van haar oude middelbare school. Quirine, één van die vier meiden, bezocht Amalia vorige week nog bij haar studentenwoning, meldt weekblad Story.

En ook van andere meiden krijgt Amalia deze dagen steun. Haar huisgenootjes worden deze week ook voortdurend bij de studentenwoning gespot, wat betekent dat Amalia niet alleen is.

‘Intreeweek’

Daarnaast organiseert de Universiteit van Amsterdam voor alle nieuwe studenten een ‘intreeweek’. Dat is een introductieweek die georganiseerd is buiten de studentenverenigingen om. Er zal hoogstwaarschijnlijk niet zoveel gefeest worden als bij de wilde feestweek van de verenigingen, maar hierdoor krijgt Amalia tóch de kans om nieuwe vriendschappen te sluiten.

Tags

PRINSES AMALIA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie