Grote verandering voor Heel Holland Bakt

Door: Sinem Toprak
06-11-2018

Heel Holland Bakt maakt de deelnemers van dit seizoen bekend! Tien vrouwen en vijf mannen gaan vanaf negen december beginnen met bakken.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dit seizoen zijn er vijf bakkers meer dan het vorige seizoen, dit heeft te maken met een speciale aflevering die wordt toegevoegd aan het programma. In de eerste aflevering, de Proefdag, is te zien hoe vijfhonderd bakkers zichzelf moeten bewijzen aan de jury’s. Dat zijn Janny van der Heijden en Robėrt van Beckhoven.

Presentator

Ook dit jaar zal André van Duin het programma presenteren. André voelt zich schuldig, want hij vindt dat dat de taak van Martine Bijl is, die het programma voorheen presenteerde. Martine herstelde niet voldoende van de hersenbloeding die ze in 2015 kreeg. Zij zal het programma waarschijnlijk nooit meer presenteren. 

Deelnemers

Dit zijn vier van de vijftien kandidaten: Adrien (27, arts-onderzoekers), Ahmed (28, wetenschappelijk onderzoeker), Liesbeth (58, ondernemer) en Vincent (25, student).

De winnaars

Rutger was de eerste winnaar van het allereerste seizoen van het programma. Hij tekende bij een uitgever om zijn eigen bakboeken te maken en bakt hij onder andere een smaakvolle en klassieke amandeltulband. Menno, de tweede winnaar, heeft ook twee kookboeken gemaakt. Daarnaast presenteerde hij ook een programma op de zender 24Kitchen.

Sarena is de eerste vrouwelijke winnaar. Ook Sarena heeft haar eigen kookboek; een Italiaanse bakboek. Zij organiseert vaak workshops en culinaire reizen naar het land van de pasta en pizza. Annemarie heeft het seizoen van 2016 gewonnen en maakte ook haar bakboek, maar zij geeft vooral veel bakworkshops.

De winnaar van het afgelopen seizoen is Hans. Hij is bezig met het samenstellen van recepten voor het Heel Holland Bakt-winnaarsboek.

 

 

Meer DenD