Grote zorgen om Bas van Toor

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Het gaat niet goed met Bas van Toor. De acteur, die clown Bassie speelde, heeft ernstige gezondsheidsprobleem, en heeft alleen nog maar contact met zijn familie.

Bas (82) is opnieuw opgenomen in de revalidatiekliniek waaruit hij vorig jaar werd ontslagen. In 2016 kreeg de artiest te horen dat hij een zeldzame auto-imuunziekte heeft, die maar 300 mensen per jaar krijgen. De ziekte zorgt ervoor dat de spieren verlamd raken.

Opname

Hij heeft acht maanden in de revalidatiekliniek gezeten om aan zijn herstel te werken, en eind 2016 mocht hij naar huis. Hij had nog wel regelmatig een rolstoel nodig, maar doordat zijn huis helemaal was aangepast moest hij zich toch kunnen redden. Even ging het goed, tot afgelopen november. Toen werd hij weer zo ziek dat hij in het ziekenhuis opgenomen moest worden, waar hij twee maanden heeft gelegen.

Zijn echtgenote Coby (71) zegt het volgende tegen Story: “Sinds 18 januari verblijft hij weer in een revalidatiecentrum. bas wil dat nog niet dat men weet wat er is gebeurd. Dat wil hij graag zelf vertellen, en op dit moment is hij daar nog niet toe in staat. Waarschijnlijk moet hij nog twee maanden revalideren. Elke dag ga ik naar hem toe. Ik hou van hem.” 

Sinds de opname in het ziekenhuis afgelopen november heeft Bas geen contact meer met mensen buiten zijn familie.

Tags

ADRIAAN VAN TOORBAS VAN TOORBASSIE EN ADRIAANGEZONDHEIDREVALIDATIEZIEKZORGEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck