Grote zorgen om chronisch zieke dochter Ben Cramer

Door: Tanja Brouwer
24-10-2018

Het leven van Shanna Kramer, de dochter van Ben Cramer, staat momenteel op z’n kop. De 33-jarige blijkt ongeneeslijk ziek te zijn en niemand weet hoe haar toekomst eruit komt te zien.

Ouder

,,Ze blijkt MS te hebben”, vertelt de zanger aan weekblad Story. ,,Dan stort je wereld in. Als ouder wil je dat het altijd goed gaat met je kinderen. Als ze ziek zijn, wil je het wegnemen. Maar dat gaat niet.” MS is een chronische aandoening aan het centrale zenuwstelsel. Bij de ziekte kunnen de hersenen prikkels en signalen niet goed meer verzenden naar de ledematen, waardoor de patiënt deze minder goed kan bewegen.

,,De ziekte is al zo aanwezig dat ze niet meer kan werken”, vertelt Ben. ,,Haar benen doen rare dingen. Het is niet zo dat ze haar benen helemaal niet meer kan bewegen. Er zijn gelukkig nog genoeg momenten dat ze zich op krukken kan voortbewegen.” Op welke manier en hoe snel de ziekte zich bij Shanna gaat ontwikkelen is nog afwachten. ,,We weten niet of het agressief is of dat het zich langzaam ontwikkelt en wanneer welke zenuwen worden aangetast. Daar moet eerst een jaar overheen gaan. Het gaat met ups en downs.

Goede momenten

De zanger vertelt dat zijn dochter zich groot houdt. ,,Het is bewonderenswaardig dat ze zich niet met de toekomst bezighoudt. Ze is zo kranig. Ze probeert van alle goede momenten te genieten.

Meer DenD