Grote zorgen om gezondheid koning Harald

Zorgen om koning Harald
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De Noren maken zich ernstige zorgen om koning Harald. De Noorse koning kampt al jaren met gezondheidsklachten en deze lijken steeds erger te worden.

Begin deze maand maakte het hof bekend dat Harald ziek was en dat kroonprins Haakon ingeschakeld moest worden om het een en ander van zijn vader over te nemen. Er werd direct bij gemeld dat hij geen corona had en dat hij alweer aan de betere hand was. Maar even later bleek dat de koning toch langer uit de running zou zijn dan werd verwacht.

Noren schrikken van broze Harald

Harald wordt morgen alweer 85 jaar en kampt al lange tijd met gezondheidsproblemen. Toen er bekend werd gemaakt dat hij langer uit de running zou zijn, sloeg de schrik er flink in bij de Noren. Het valt velen namelijk al voor lange tijd op dat Harald er steeds brozer uit begint te zien.

Maar koningin Sonja probeerde het volk gerust te stellen tijdens een opening van een tentoonstelling. Ze maakte duidelijk dat het goed gaat met haar echtgenoot en dat hij enkel last heeft van ‘een lichte verkoudheid met een zere keel’.

Vervangen door zoon Haakon

Eerder kreeg Harald al te maken met gezondheidsproblemen als een virale infectie, darmproblemen en kortademigheid. Dat zijn zoon Haakon hem zo vaak moet vervangen, wekt geruchten op dat Harald nadenkt over troonsafstand. En hoewel hij eerder altijd zei dat hij ‘in het harnas wil sterven’ en dat aftreden geen optie is. ,,Ténzij ik een duidelijke boodschap van mijn kinderen krijg dat het tijd is”, zei Harald in een eerder interview.

Tags

GEZONDHEIDGEZONDHEIDSPROBLEMENKONING HARALDKROONPRINS HAAKON

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck