Grote zorgen om koning Charles: ‘Mentaal en fysiek ingestort’

Grote zorgen om gesteldheid koning Charles
Door: Charlotte Wijnen
27-10-2022

Grote zorgen om koning Charles: binnen de paleismuren zou paniek zijn ontstaan om zijn verslechterde gezondheidstoestand. Volgens paleismedewerkers is Charles mentaal en fysiek ingestort, en kan het zomaar zijn dat hij de koning met de kortste regeerperiode wordt…

Charles heeft lang moeten wachten om koning te worden. Inmiddels is hij op een leeftijd dat velen al een tijdje van hun pensioen genieten en staat hij voor de zwaarste taak van zijn leven. Charles kampt al jaren met gezondheidsproblemen: zijn opgezwollen handen en voeten zijn al jaren voer voor speculatie.

‘Het is te veel voor Charles’

Waar de koning aan lijdt is niet bekend, maar artsen vermoeden tal van oorzaken. Reuma, jicht, artritis, psoriasis, lymfoedeem en chronisch of familiaal hartfalen: het is allemaal eens benoemd. Volgens geruchten is zijn gezondheidstoestand in ieder geval slechter dan bekend is.

En dat is nog niet alles: een insider meldt aan OK Magazine dat Charles kampt met paniekaanvallen en chronische vermoeidheid. Charles zou zelfs helemaal niet opgewassen zijn tegen het Britse koningschap. ,,Mentaal en fysiek is hij ingestort”, aldus de insider. ,,Ik kreeg te horen dat hij emotioneel kapot is en koningin-gemalin Camilla heeft verteld dat zijn nieuwe leven te veel voor hem is. Hij is moe en in paniek over wat hem allemaal te wachten staat.”

Kortste regeerperiode?

In het paleis zouden ze zich ernstige zorgen maken om de koning. Prins William zou zelfs al op de hoogte zijn gebracht. ,,Artsen zeiden tegen William dat hij er klaar voor moest zijn. De regeerperiode van koning Charles zal een van de kortste sinds vijfhonderd jaar zijn.”

Meer DenD