Grote zorgen om moeder Gerard Joling

Joling Gerard
Door: Tanja Brouwer
25-05-2020

Gerard Joling en zijn moeder Janny (90) zijn twee handen op één buik. Normaal gaat de vrolijke zanger wekelijks naar zijn moeder en gaan ze regelmatig samen op pad. Door het coronavirus gaat dat allemaal niet zo makkelijk, tot groot verdriet van Gerard. 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Niet onderschatten’


,,Ik maak me grote zorgen, maar niet alleen vanwege het coronavirus”, vertelt Gerard aan weekblad Story. ,,Vanwege mijn moeders leeftijd ben ik er al jaren mee bezig dat er zomaar iets kan gebeuren.” De zanger is zich er erg van bewust dat zijn moeder kan overlijden door een groepje. ,,En wat je ook niet mag onderschatten is wat er met zo’n mensje gebeurt als ze een keer valt en iets breekt.” De zorgen zijn niet geheel onterecht, want het is al een keer bijna misgegaan. In 2016 kreeg Corry een TIA. Ze had verlammingsverschijnselen en werd daarna behandeld omdat een TIA een voorbode kan zijn van een herseninfarct.

Gelukkig gaat het op dit moment nog goed met Janny en met haar vriend Cor (89). De twee wonen niet samen maar zien elkaar bijna iedere dag, waardoor ze allebei nog aanspraak hebben ook al komen veel familieleden even minder vaak op de koffie.

Meer DenD