GTST-actrice Faye Bezemer maakt film over eenzaamheid

Door: DitjesDatjes
09-01-2020

GTST-actrice en regisseur Faye Bezemer heeft een korte film gemaakt over eenzaamheid. Zij maakte het drama Alleenzaam naar aanleiding van een Facebookbericht van collega-actrice Nadine Kamer over het feit dat zij zich tijdens de feestdagen altijd zo alleen voelt. Veel vrienden en collega’s herkenden zich in dit verhaal, waarna zij besloten een film over het onderwerp te maken.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Alleenzaam vertelt het verhaal van een gescheiden moeder (gespeeld door Kamer zelf) die voor het eerst de jaarwisseling viert zonder haar kinderen. Het verhaal werd tijdens de kerstdagen geschreven en gedraaid door Bezemer en Kamer. Cast en crew, die belangeloos aan het project mee werkten, vierden vervolgens gezamenlijk oud en nieuw.

“Ik had nooit verwacht dat mijn bericht over eenzaamheid zo’n gevoelige snaar zou raken bij veel mensen”, stelt Kamer. “Er waren ontzettend veel mensen die zich herkenden in het gevoel dat je jezelf als alleenstaande elk jaar weer ergens moet onderbrengen tijdens de feestdagen. De deur staat vaak wel open, maar dat je jezelf moet uitnodigen, geeft een enorm eenzaam gevoel.”

De film ging woensdag in besloten kring in première in bioscoop Kino in Rotterdam. Alleenstaand is vanaf donderdagochtend ook op YouTube te vinden. “Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem”, beklemtoont regisseur Bezemer. “Met deze film brengen we graag onder de aandacht dat dit niet alleen speelt onder ouderen.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD