GTST-fans woedend over verandering

Door: Ditjes en Datjes
03-10-2019

Het zijn slechte tijden voor GTST. De kijkcijfers van de serie daalt enorm en ligt al een lange tijd onder vuur bij veel fans. Peter van der Vorst, Creatief Directeur van RTL, vindt dat het tijd is voor verbetering en experimenteert door verschillende aanpassingen door te voeren. De laatste verandering in de serie valt absoluut niet in de smaak bij de fans…

Verwarde kijkers

,,Heb ik onder een steen gezeten? Hoezo begint #GTST zo abrupt? Zonder terugblik enzo?” wordt er getwitterd. De terugblik ‘Wat vooraf ging in Goede Tijden, Slechte Tijden’ is namelijk geschrapt. Fans zijn boos en spreken zich uit op social media.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Boos

,,GTST hoe kunnen jullie dit nou doen?” Tweet oud GTST acteur Christophe Haddad alias Nick Sanders. ,,Het “Wat vooraf ging in Goede Tijden, Slechte Tijden” stukje weghalen en gelijk BAM de aflevering in gaan? Als de kijker een dag of twee mist dan weten ze gelijk niet wat er aan de hand is. Dit gaat echt niet werken qua kijkcijfers..” aldus Haddad.

Voet bij stuk houden

De aanpassing lijkt averechts te werken. Kijkers zijn namelijk vooral verward. Maar RTL laat zich niet uit het veld slaan. Een woordvoerder bevestigd dat de terugblik bewust is geschrapt en dat dit zeker nog tot half oktober zo zal blijven. Vervolgens gaat het team kijken of het experiment is geslaagd.

Meer DenD