Guido Weijers cancelt oudejaarsconference

Door: Kees van der Made
17-11-2021

Cabaretier Guido Weijers levert dit jaar geen Oudejaarsconference. Hij heeft hiertoe besloten in verband met de onzekerheid omtrent de coronacrisis.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Cabaretier Guido Weijers zou dit jaar voor de elfde keer een oudejaarsconference geven, maar deze is afgelast. Hij gaf een dergelijke conference al eerder vijf maal voor SBS 6, één maal voor de KRO en vier maal voor RTL 4. Deze conference was ook bedoeld om uit te zenden op RTL 4. Weijers maakte het nieuws via Instagram bekend: “De onzekerheid rondom covid gooit roet in het eten. Waar ik vorig jaar alle energie had me continu aan te passen, kies ik deze keer anders. Ik wil er 100% voor gaan of helemaal niet. Ik ben dankbaar voor de ruimte die RTL me heeft gegeven om deze moeilijke beslissing te nemen!” Op de sociale media laten veel mensen weten de beslissing te betreuren.

Zonder publiek

De conference van vorig jaar trok bijna 1,3 miljoen kijkers. Ter vervanging van de conference zendt RTL 4 nu de tv-quiz ‘De TV Kijker van het jaar’, gepresenteerd door Ruben Nicolai uit. In die quiz nemen honderd kandidaten het tegen elkaar op. In 2006 en 2018 werd de quiz ook al uitgezonden, dat was toen voor de AVROTROS. Op NPO1 wordt de conference dit jaar verzorgd door Peter Pannekoek en SBS6 heeft Najib Amhali gestrikt.

Meer DenD