Guido Weijers speelt succesvolle voorstelling voor ruim 100 man

Door: DitjesDatjes
02-06-2020

Cabaretier Guido Weijers heeft maandag in Den Bosch een voorstelling gespeeld waar meer dan honderd mensen tegelijkertijd live naar hebben gekeken. Hoewel er slechts maximaal 30 mensen in een theaterzaal aanwezig mogen zijn, heeft de komiek het toch voor elkaar gekregen middels slim denkwerk en een alternatieve invulling van de regels.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Het idee is even simpel als doeltreffend. Kwestie van binnen de regels blijven, buiten de lijntjes denken en zo iedereen gelukkig maken.” aldus Weijers. Samen met een team creatieve culturele ondernemers heeft hij een nieuw coronaproof theater ontwikkeld waarbij drie zalen uitkijken op hetzelfde podium. Met de eigen medewerkers die op een 1,5 meter-terras zaten, konden zo meer dan honderd mensen genieten van zijn voorstelling over geluk.

“Het was fantastisch om weer eens zoveel mensen te zien genieten! Ze waren duidelijk toe aan een avondje uit. Ik ben blij dat we in ons coronaproof theater inclusief alle veiligheidseisen, toch een ontspannen zomeravondsfeer konden creëren”, laat de cabaretier weten.

Opschalen

Weijers hoopt dat zijn concept door meer steden wordt overgenomen. Wel is daar een locatie voor nodig met een grote oppervlakte. “Elke stad heeft wel een groot parkeerterrein waar zoiets zou kunnen. Als je het niet opbouwt voor één voorstelling, maar voor een week of een maand, dan zijn de kosten te overzien. Vanaf 1 juli is dit concept snel op te schalen naar 400 personen. Dan wordt het voor veel producties weer rendabel om te gaan spelen”, meent hij.

Woensdag heeft de cabaretier een gesprek met minister Ingrid van Engelshoven van Cultuur. Hij zal haar dan deze theatervorm laten zien en ook een aantal andere ideeën voorleggen. Weijers hoopt dat het kabinet eerder dan 1 juli groen licht geeft voor evenementen en voorstellingen waar meer dan honderd mensen (veilig) bij aanwezig mogen zijn.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD