Guus Meeuwis geeft stadionconcert voor kids

EINDHOVEN – Guus Meeuwis geeft woensdagmiddag voor het eerst een stadionconcert voor kinderen. Met het optreden in het Philips Stadion voor 7500 kinderen en ouders, luidt de zanger zijn jaarlijkse concertreeks Groots met een zachte G in.

Het is dit jaar voor het eerst dat Guus Meeuwis een junior versie van zijn concert geeft, maar hij loopt al jaren met het idee rond. In een interview met ANP vertelt de zanger dat hij eerst niet zo goed wist hoe hij het nieuwe idee aan moest pakken. “Tijdens een inspiratiedag bij de Efteling bedachten we: waarom vragen we de kinderen zelf niet wat ze willen? Zo werken ze bij de Efteling ook.”

Een Junior Managementteam, waar Guus’ jongste zoon Jules ook onderdeel van uitmaakt, heeft de laatste maanden regelmatig input gegeven over de invulling van het concert. De show is daarmee iets anders dan een normale show. “Kinderen willen graag actief meedoen, ze willen vrij kunnen bewegen en dansen. Ook mochten ze meedenken welke gastartiesten ze graag willen zien. Zo is de keuze gevallen op Nielson en Kraantje Pappie.” De show is ook iets korter dan een reguliere show want “kinderen hebben toch een iets kortere spanningsboog dan volwassenen”.

Komend weekend starten zijn Groots met een zachte G-shows en gaat Guus Meeuwis een mijlpaal tegemoet. Hij mag de twee miljoenste bezoeker van de concertreeks ontvangen. Volgend jaar viert Guus Meeuwis de jubileumeditie. Het is dan de vijftiende keer dat de concertreeks Groots met een zacht G wordt gehouden.

 

BuzzE