Guus Meeuwis nog niet bezig met laatste Groots-show

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Guus Meeuwis begint vrijdag aan zijn zeventiende en laatste concertreeks van Groots met een zachte G. Op woensdag 26 juni geeft de 52-jarige artiest zijn 72e en laatste show in het Philips Stadion in Eindhoven. In gesprek met het ANP blikt Meeuwis terug op de voorbije jaren en vooruit op de komende negen concerten.

“Ik vond alle jaren een hoogtepunt”, zegt Meeuwis over de zeventien concertreeksen. “Ik denk dat de grootste prestatie is om het zo lang een hoogtepunt te laten zijn.” Stilstaan bij het naderende einde heeft Meeuwis nog niet gedaan. “Dat moet nog komen. Ik denk dat als die negen shows klaar zijn en ik heb die laatste noot gezongen, dat ik dan een soort gezonde opluchting heb in de hoop dat alles goed is gegaan. Dan denk ik dat een paar weken later, op een bedje ergens in de zon, dat het ergens wel gaat indalen, wat er de afgelopen jaren gebeurd is.”

Wat Meeuwis na zijn laatste show op 26 juni gaat doen, afgezien van vakantie vieren dan, weet hij nog niet. “Anderhalf jaar geleden besloot ik om hiermee te stoppen. Toen had ik zelfs al een boekje waarin ik dingen opschreef die ik kon gaan doen. Eigenlijk een maand of zes, zeven geleden dacht ik bij mezelf: dit is niet eerlijk wat je nu aan het doen bent. Niet eerlijk naar jezelf, niet eerlijk naar Groots en niet eerlijk naar die nieuwe dingen. Je moet even afstand nemen en daarna moet je dingen weer met nieuwe energie doen.”

Wereldrecord

Een week geleden werd Meeuwis door zijn Groots-team tweemaal verrast op één dag. De artiest kreeg eerst een certificaat van Guinness World Records uitgereikt, omdat hij een wereldrecord heeft voor “de meeste massaal bezochte concerten, door een artiest in één stadion”. Daarna werd een standbeeld van een jonge Meeuwis onthuld voor de hoofdingang van het Philips Stadion. Beide verrassingen kreeg Meeuwis ter ere van zijn zeventiende en laatste Groots-concertenreeks.

Eén ding is in ieder geval zeker: als al het publiek, zijn team en ook hijzelf voor het laatst het Philips Stadion verlaat na een Groots-concert, is er één iemand die voor altijd blijft. Dat is de kleine Meeuwis, vereeuwigd als standbeeld. “Er staat een klein mannetje voor de deur. Dat vind ik bizar, maar heel mooi natuurlijk.”

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck