Guus Meeuwis onder vuur: ‘Hij is gek geworden’

Guus 'koekoek' Meeuwis denkt dat hij Elvis is
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Guus Meeuwis lag afgelopen weekend behoorlijk onder vuur vanwege zijn concert in New York. Het concert was uiteraard niet voor Amerikaanse fans, maar voor alle Nederlanders die hem achterna gereisd zijn. En dat is ontzettend milieuvervuilend, zo laten mensen weten op Twitter. ,,Guus is helemaal gek geworden.”

Op Twitter krijgt Guus heftige kritiek over zich heen. Velen begrijpen niet waarom Guus ervoor gekozen heeft het concert in New York te geven, terwijl het ook gewoon in Nederland plaats had kunnen vinden.

‘Geen woorden voor’

,,Bij het NOS journaal aandacht voor concert Guus Meeuwis in New York. Allemaal fans uit NL die er een vlucht voor over hadden. Er wordt met geen woord gerept over CO2 uitstoot van deze volksverhuizing. Bizar”, schrijft iemand op Twitter met een foto van de feestende Nederlanders. En een ander: ,,Ik gun de artiest en fans een euforisch gevoel maar waarom treed je als Nederlandse artiest op in New York voor mee gereisde Nederlandse fans? Daar heb ik nou geen woorden voor!”

‘Helemaal gek geworden’

Iemand noemt de zanger zelfs ‘helemaal gek geworden’ omdat hij met zijn complete band naar Amerika vloog én zo’n 2.500 Nederlanders. Een andere Twitteraar is het daar volledig mee eens. ,,Guus Meeuwis die een concert geeft in New York is na -vul zelf maar iets in- toch wel de meest extreme vorm van grootheidswaanzin die er bestaat.”

Heftig

De kritiek is behoorlijk heftig, vindt Tooske Ragas. ,,Dit liegt er niet om. Dit is wel héél heftig”, zei ze gisteren in Shownieuws. ,,En zijn al die mensen die we net op Twitter zagen met al die opmerkingen… Zitten die zelf nooit in een vliegtuig op vakantie? Die gaan zelf nooit weg?”, vroeg Bart Ettekoven zich af.

Tags

Guus MeeuwisKritiek

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie