Haakon viert 100-jarig bestaan treinroute met stoomlocomotiefrit

Door: DitjesDatjes
17-09-2021

Kroonprins Haakon heeft vrijdag een historische treinreis gemaakt. Het is namelijk honderd jaar geleden dat zijn naamgenoot, de Noorse koning Haakon VII, de Dovre-lijn officieel opende op het station van Dombås. De Dovre-lijn is een treintraject dat is vernoemd naar de gemeente waartoe de twee stations van de route behoren, Dombås en Hjerkinn.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Haakon werd op het perron ontvangen door volwassenen en kinderen met vlaggetjes. De kroonprins ontbeet daar samen met onder meer de burgemeester van het stadje en de 15-jarige leider van de jeugdraad van de gemeente Dovre. Honderd jaar geleden werd de overgrootvader van Haakon ook al met een ontbijt ontvangen voor de openingsceremonie.

Na afloop van het ontbijt kreeg Haakon als cadeau nog de eerste set met nieuwe postzegels van de Noorse Post mee en ging de reis verder. Een grote stoomlocomotief uit 1914 bracht de gasten van Dombås naar het station van Hjerkinn. Daar werd een plaquette onthuld ter herdenking aan het honderdjarig jubileum van de Dovre-lijn.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD