Haal het doek maar op voor Jordy van Loon!

Jordy van Loon
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Vanessa Bontje

Op jonge leeftijd scoorde Jordy van Loon een grote hit met ‘Verliefdheid is een toverbal’ en daarna werd het stil rond de zanger uit Voorburg. Inmiddels is Jordy een volwassen man en timmert hij stevig aan de weg in het theater. Samen met onder anderen Mariska van Kolck en Tony Neef is hij vanaf volgend jaar te zien in de kersverse musical Haal het doek maar op.

Waanzinnig

Al in jonge jaren streefde Jordy van Loon het ultieme na: hij wilde zanger worden. Maar toen het op zijn vijftiende zover was, kwam de populariteit als een tsunami over hem heen.

Terugkijkend vertelt hij: ,,Wat ik allemaal heb meegemaakt, is waanzinnig. Wie kan er nu zeggen dat hij op zijn 14e een gouden plaat heeft gekregen en een nummer 1-hit scoorde met Verliefdheid. Maar er viel ook nog veel te leren. Ik wilde mijn muzikale identiteit ontwikkelen en ben acteer- en gitaarlessen gaan volgen.”

Musicals

Met vallen en opstaan vond Jordy zijn weg. Hij ging met zijn liedjesprogramma Andere Wegen twee jaar geleden de Nederlandse theaters in. Tijdens een van die voorstellingen kwam musicalproducent Hans Cornelissen kijken. Onder de indruk van wat hij daar zag, besloot hij contact op te nemen met Jordy.

,,De vraag was of ik auditie wilde komen doen”, vertelt Jordy. ,,Eenmaal in de studioruimte in Utrecht kreeg ik het Spaans benauwd. Allemaal bekende koppen uit de theaterwereld, stuk voor stuk mensen die al zoveel meer hadden gedaan en gepresteerd dan ik.”

Toen hij van de eerste ‘schrik’ was bekomen, besloot Jordy er anders tegenaan te kijken. ,,Ik dacht: ik doe gewoon hoe ik denk dat het kan en hoor er waarschijnlijk nooit meer iets van.” Dus zong hij relatief ontspannen zijn liedjes. ,,Kennelijk was dat precies wat ik nodig had; onbevangen de auditie doen. Al binnen een paar dagen werd ik gebeld dat ik het was geworden.”

Jordy bemachtigde op die manier een mooie rol in de voorstelling ‘Haal het doek maar op’, waarin Tony Neef en Mariska van Kolck de hoofdrollen vertolken. Zij worden daarbij ondersteund naast Jordy van Loon door Dook van Dijck, Julia Berendse en Willemijn van Holt. In de voorstelling zijn liedjes verwerkt van Rob de Nijs, Anneke Grönloh, Ramses Shaffy en Boudewijn de Groot.

,,Al mijn hele leven ben ik bezig met muziek en hoef voor deze voorstelling geen liedje te leren want ik ken ze allemaal al. De eigenheid van Ramses Shaffy bewonder ik enorm”, aldus Jordy, die ook nog werkt in Amsterdams café. ,,Het is best lastig om in de artiestenwereld, waar veel mensen een mening over je hebben of elkaar naar de mond praten, een eigen identiteit te ontwikkelen én daaraan trouw te blijven. Ik hoop dat ik, net zoals Ramses Shaffy, dat kan bereiken.”

Tags

COMEBACKJORDY VAN LOON

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie