Haarlems theater De Liefde voert actie voor cultuursector

Door: Ditjes en Datjes
14-01-2022

Het Haarlemse Theater De Liefde voert zaterdag actie voor heropening van de culturele sector. Voor de deur van het theater zal op een afgesproken tijdstip het nummer Open van The Scene opgevoerd worden. De actie is een reactie op de reeds uitgelekte kabinetsplannen waarin het waarschijnlijk is dat culturele instellingen voorlopig dicht blijven.

“We hoorden gisteren al welke kant het op zal gaan en toen hebben we gelijk de koppen bij elkaar gestoken voor een actieplan”, zegt Simone Lensink namens De Liefde, het theater dat vorig jaar in het nieuws kwam toen het tegen alle coronaregels in een voorstelling van Theo Maassen door liet gaan. Onder meer zangeres Mylou Frencken en sessiemuzikant Mees van Haren spelen zaterdag om 16.00 uur Open van The Scene. “Dat nummer was het eerste dat in ons op kwam en is bovendien heel toepasselijk op de situatie”, zegt Lensink.

Net als zoveel mensen uit de sector hamert ook Lensink erop dat theaterbezoek veilig kan. “Als winkelen op afspraak mag, moet theaterbezoek ook kunnen. Dat is bij ons altijd op afspraak.” Inmiddels hebben ook andere Haarlemse culturele instellingen zich bij het initiatief van De Liefde aangesloten.

Vrijdagochtend zei ook cabaretier Sanne Wallis de Vries dat theaters actie moeten voeren. Op NPO Radio 1 riep ze op om zaterdag massaal open te gaan om een signaal af te geven aan het kabinet.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD