Hadewych Minis reikt Four Freedoms Award uit

Door: DitjesDatjes
31-03-2021

Na een jaar uitstel vanwege corona worden woensdag alsnog de Four Freedoms Awards uitgereikt. Tijdens een virtuele ceremonie overhandigt Hadewych Minis een van de prijzen aan de Italiaanse burgemeester Leoluca Orlando, die zich heeft ingezet voor bootvluchtelingen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Koning Willem-Alexander spreekt de prijswinnaars toe in een videoboodschap. De Roosevelt Foundation geeft de onderscheidingen aan mensen en organisaties die zich inzetten voor de idealen waar de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt voor stond. Dat zijn vrijwaring van gebrek, vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst en vrijwaring van vrees.

De winnaars van dit jaar waren al bekend. De belangrijkste prijs, de Four Freedoms Award 2020, gaat naar de Verenigde Naties. VN-secretaris-generaal António Guterres neemt hem in ontvangst en demissionair minister-president Mark Rutte houdt een toespraak. De overige winnaars zijn de Filipijnse journalist Maria Ressa (vrijheid van meningsuiting), Sander de Kramer (vrijwaring van gebrek), de Italiaanse burgemeester Leoluca Orlando (vrijwaring van vrees) en de Egyptische wetenschapper Azza Karam van Religions for peace international (vrijheid van godsdienst).

Het is gebruikelijk dat enkele sterren de prijzen overhandigen. Naast Hadewych is ook voetbalcoach Guus Hiddink van de partij, hij geeft een medaille aan presentator en wereldverbeteraar Sander de Kramer.

De International Four Freedoms Awards 2020 is vanaf 13.00 uur te volgen via de website fourfreedoms.nl.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD