Halle ‘Ariel’ Bailey trekt zich niks aan van kritiek

Halle Bailey heeft voor het eerst gereageerd op de storm aan kritiek die ze kreeg nadat ze was gecast als Ariel in de nieuwe liveactionversie van Disney’s The Little Mermaid. De 19-jarige actrice trekt zich weinig aan van al die commentaren en verheugt zich enorm op de opnames.

“Het voelt nog altijd alsof ik droom”, zegt ze tegen Variety. “Ik ben gewoon ontzettend dankbaar voor deze kans, dus ik ga geen aandacht besteden aan al die negativiteit. Naar mijn gevoel is deze rol groter dan ik. Het gaat geweldig worden en ik ben gewoon blij hier onderdeel van uit te mogen maken.”

De keuze van Disney voor een donkere actrice als zeemeermin leverde flink wat negatieve reacties op. Een deel van de fans vindt dat de makers zo dicht mogelijk bij het origineel hadden moeten blijven: een onderwaterprinses met rood haar, een blanke huid en blauwe ogen.

De Kleine Zeemeermin wordt een remake van de animatiehit uit 1989 over een jonge zeemeermin die ervan droomt om een mens te worden zodat zij de charmante prins Eric kan trouwen. De film moet in 2020 uitkomen.

 

BuzzE