Halsema: meer aanvragen voor evenementen dan ooit

Door: DitjesDatjes
24-01-2022

Hoewel het nog onzeker is hoe het komende evenementenjaar eruit komt te zien, zijn er in Amsterdam meer aanmeldingen voor evenementen gedaan dan ooit. Dat schrijft burgemeester Femke Halsema in een brief aan de gemeenteraad. De voorbereiding voor grote publieksevenementen zoals rond Koningsdag en de Pride Amsterdam is inmiddels begonnen, maar de burgemeester waarschuwt dat organisatoren ook dit jaar rekening moeten houden met beperkingen en extra maatregelen.

Door de vele aanvragen kunnen niet alle aanvragen een plek krijgen in de hoofdstad, aldus de burgemeester. De evenementen waar al voordat de coronacrisis uitbrak kaarten voor zijn verkocht, krijgen voorrang “om zo een strop voor bezoekers en organisatoren te voorkomen”.

Ze schrijft verder dat het nog onduidelijk is of en hoe de evenementensector zich zal herstellen. “Er is wel wat optimisme over het perspectief na de huidige golf van besmettingen met de omikronvariant, maar optimisme was er vorig jaar ook na de vaccinaties en 2021 is opnieuw een rampjaar gebleken.”

De gemeente werkt momenteel aan nieuw beleid voor muziekfestivals. Uitgangspunten daarbij zijn volgens Halsema het behouden van de positie als stad van toonaangevende en progressieve muziek en cultuur, de impact van festivals op onder meer omwonenden en duurzaamheid. Het streven is dat de gemeenteraad hier eind dit jaar of begin volgend jaar over beslist.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD