Bottas over Verstappen: ,,twee tegen één”

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Terwijl Max Verstappen op pole staat en Lewis Hamilton op de tweede plek, kan er nog van alles gebeuren tijdens de race op zondag. De Nederlander moet het namelijk alleen doen tegen de twee grote Mercedes-coureurs…

Fans konden zaterdag rustig achterover zitten toen het duidelijk was dat een plek voor Verstappen in Q2 was verzekerd. In tegendeel voor Mexicaanse teamgenoot Sergio Pérez, die op de zestiende plek eindigde.

Pérez groot gemis

De afwezigheid van Pérez aan het front is een groot gemis voor Max. Op Zandvoort is inhalen namelijk lastig en hebben nummer twee en drie van de kwalificatie Lewis Hamilton en Valtteri Bottas grote kansen om de 23-jarige Limburger te verslaan met de juiste strategie.

Bottas blikt vooruit: ,,Red Bull lijkt over een goede snelheid te beschikken, maar we gaan ons best doen. Het gat is ook weer niet levensgroot en bovendien zijn wij met zijn tweeën, terwijl Max het in zijn eentje moet zien op te knappen. Ik weet nog niet of we voor een een- of tweestopper gaan, maar alles is mogelijk”, aldus de Finse auto-coureur.

Tactisch spelletje

Hamilton wil een tactisch spelletje spelen. ,,Het draait zondag om de start, de banden en de juiste strategie vinden”. Ook al stond de Britse coureur er slecht voor vrijdag, gezien hij in het water viel door motorpech, blijft hij optimistisch: ,,Het is fijn dat we alsnog zo dichtbij zijn gekomen, want we lagen ver achter op Red Bull.”

Zo’n 70.000 fans van Max zijn ‘Oranje leger’ zullen klaarstaan op de tribune om hem steunen. Zij zullen hem keihard aanmoedigen vanaf 15.00 uur als hij de Tarzanbocht passeert.

Tags

FORMULE 1LEWIS HAMILTONMAX VERSTAPPENVALTTERI BOTTASZANDVOORT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck