Hank Azaria biedt excuses aan voor The Simpsons-personage

Door: DitjesDatjes
13-04-2021

Hank Azaria heeft zich in een interview met Dax Shepard voor diens podcast Armchair Expert verontschuldigd voor het feit dat hij jarenlang de stemacteur was voor een Indiaas karakter in de cartoonserie The Simpsons. Azaria ‘speelde’ het personage Apu Nahasapeemapetilon en met terugwerkende kracht ziet de acteur in dat hij Apu neerzette als een stereotype, iets waarvan hij spijt heeft.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Ja, dat vind ik echt heel vervelend. Ik heb daar niet goed genoeg over nagedacht en besef me dat ik daarmee veel mensen heb gekwetst. Ik heb bijna het gevoel dat ik naar India moet afreizen om daar persoonlijke excuses te maken aan elke inwoner. Het was verkeerd wat ik deed en ik vind het vooral erg dat ik er jaren lang niks verkeerds in zag. Die onwetendheid van mezelf, daar schaam ik me voor,” aldus Azaria.

In januari 2020 liet Azaria weten niet langer meer ‘de stem’ te willen zijn van Apu. Ook lieten de producers van The Simpsons toen weten dat een gekleurd personage niet langer vertolkt wordt door een wit persoon, wat bij Apu het geval was.

Wat Azaria’s ogen opende was een gesprek dat hij voerde met een Indiase klasgenoot van zijn zoon. “Hij had The Simpsons nog nooit gezien maar wist wel dat Apu een soort belediging is. Een figuur waar mensen lacherig om doen en op neer kijken. Dat raakte me enorm, want dat is nooit mijn bedoeling geweest. Hij vroeg me om de schrijvers in Hollywood voor betere representatie van de Indiase gemeenschap te vragen. En dat heb ik gedaan, omdat hij helemaal gelijk heeft.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD