Hannah Hoekstra en Lisa Smit in nieuwe film Beumer

Door: DitjesDatjes
20-01-2020

Ariane Schluter, Hannah Hoekstra, Lis Smit en Marcel Hensema zijn toegevoegd aan de cast van de film Mijn vader is een vliegtuig. Dat heeft distributeur September Films maandag gemeld. Eerder werd al bekendgemaakt dat Elise Schaap, Pierre Bokma en Maarten Heijmans de hoofdrollen spelen in de film.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De opnames van de verfilming die regisseur Antoinette Beumer van haar eigen gelijknamige boek maakt, zijn begin deze maand van start gegaan. Beumer was in het verleden verantwoordelijk voor bioscoophits als Soof, Loft en De gelukkige huisvrouw. Maar in 2015 moest zij stoppen omdat ze moest revalideren na een ernstig ongeluk op de set van Loft. Dit wordt de eerste film die zij sinds het ongeluk maakt.

De regisseur publiceerde twee jaar geleden haar debuutroman Mijn vader is een vliegtuig, gebaseerd op haar eigen jeugd. Haar vader was geestesziek en woonde 31 jaar lang in een psychiatrische inrichting. Mijn vader is een vliegtuig vertelt over de succesvolle Eva die na de dood van haar moeder steeds angstiger wordt. Ze raakt ervan overtuigd dat er gevaar dreigt voor haar en haar kinderen. Ze gaat op zoek naar de oorsprong van haar angsten in haar vroege jeugd en ontdekt hiaten in haar geheugen.

De film moet dit najaar in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD