Hans de Booij over zijn drank- en drugsverslaving: ‘Ik werd dakloos’

hans de Booij
Door: Eva Steins
03-12-2020

Na twaalf jaar is er voor het eerst een teken van leven van Hans de Booij. De zanger van de jaren tachtig hit ‘Annabel’ vertelt hoe zijn leven langzaam veranderde in een zwart gat na zijn scheiding. ,,Ik ben bang voor mijn ex…”

Zanger Hans de Booij is terug van weggeweest. Na jaren onder de radar geleefd te hebben keert de zanger nu terug. Hij heeft er een roerige tijd op zitten waarin hij een drank- en drugsverslaving had, dakloos werd en failliet raakte. Hans dook onder in Thailand, maar keert nu terug naar Nederland.

Verslavingen

Aan Story vertelt Hans dat hij zwaar verslaafd was aan wiet en alcohol. Met zijn gezin kon hij dit niet bespreken, ook zij ervaarden problemen op dit gebied.

,,Het was niet zo dat zij me konden helpen. Sterker nog, mijn oudste zoon was ook verslaafd. Dus dat zou een apart gesprek zijn geweest. Natuurlijk moet je stoppen en dat zeg je elkaar ook,” vertelt Hans. Uiteindelijk was het zijn verslaving die zijn relatie de das omdeed.

,,Maar daar is iets drastisch voor nodig. Zoals een scheiding. Dat gebeurde bij mij. Die verslavingen kostten mij mijn relatie.”

Failliet

De scheiding van Hans met zijn vrouw is hem niet in de koude kleren gaan zitten. Aan Weekend vertelt hij hoe de scheiding ervoor zorgde dat hij financieel met niets overbleef.

,,Als je financieel gestript wordt, dan ben je alles kwijt. Ja, door mijn ex-vrouw. Twee keer. Dat geld, gestript worden, alimentatie, bezoekrechten en al die toestanden, je wordt er gek van! Iedere scheiding is hels, zélfs als het zogezegd nog goed gaat, beheerst het je totale leven daar achteraan.”

De scheiding van Hans en zijn ex-vrouw is alles behalve harmonieus verlopen. Hij vertelt dat hij zelfs bang is voor de moeder van zijn kind…

,,De moeder van Sjef zie ik niet meer. Ik ben bang voor haar. Nee, ik ga niet vertellen waarom.”

Meer DenD