Hans Kazàn plaatst filmpje over aneurysma: een sluipmoordenaar

Door: DitjesDatjes
21-09-2022

Illusionist Hans Kazàn heeft een filmpje gemaakt waarin hij openhartig vertelt over het aneurysma waarvoor hij in 2021 is geopereerd. In de monoloog, die hij heeft gedeeld via LinkedIn, wijst de beroemde goochelaar op het gevaar van zo’n verwijding van de slagader. “Het is een sluipmoordenaar”, waarschuwt Kazàn. “Je voelt het niet, je merkt het niet. En als het toeslaat en je ader scheurt, dan is het binnen een half uurtje afgelopen.”

Het filmpje maakt deel uit van een campagne van twee artsen uit het Zuyderland Medisch Centrum in Heerlen die meer bekendheid willen geven aan de risico’s van een aneurysma. “Ik heb een engeltje op mijn schouder gehad”, aldus de illusionist. “Als de arts het niet had ontdekt, dan had ik hier nu niet meer gezeten.” Kazàn raadt mannen boven de 65 met een hoge bloeddruk of cholesterol aan zich te laten checken op de mogelijke risico’s.

De illusionist kwakkelde de afgelopen twee jaar met enige regelmaat met zijn gezondheid. Hij kreeg duizenden lieve kaartjes, brieven en mails van fans die meeleefden. Dat heeft hem erg geraakt, vertelde hij recent.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD