Hans Klok zit financieel aan de grond: ‘Heb niks meer’

Hans Klok
Door: Charlotte Wijnen
16-06-2021

Illusionist Hans Klok had het helemaal voor ogen toen hij naar Las Vegas vertrok: een grootse, buitenlandse carrière. Maar dát liep even anders…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Al het spaargeld weg

Hij kan niet wachten om weer op te treden. Niet alleen omdat het zijn passie is, maar omdat er dan weer wat geld in het laatje komt. ,,Las Vegas heeft mij al mijn spaargeld gekost. Daar ben ik heel eerlijk in”, vertelt Hans aan weekblad Story. ,,Ik heb niets meer.”

Er is zelfs geen geld om mensen in te huren. En dat terwijl er heel veel georganiseerd moet worden. De illusionist begint namelijk in juli aan een nieuw avontuur. Hij zal zes maanden lang met een circus door Nederland reizen.

Contract bevroren

En daar moet dus nog een hóóp voor gebeuren. ,,Mijn vriend Dann en ik doen dus alles zelf. Dat is niet erg, maar het is keihard werken. En elke schnabbel nemen we aan”, vertelt hij openhartig aan Story. ,,Dus ook als ik straks na een circusvoorstelling nog ergens in het lang kan optreden, rijd ik daarnaartoe. Er moet echt weer geld verdiend worden.”

Voor zijn avontuur in Las Vegas had Hans Klok een sponsor. Hij tekende twee jaar geleden met de grote Amerikaanse entertainmentgigant MGM een contract van tien jaar. ,,Dat contract staat nog steeds, maar MGM heeft dit bevroren. Omdat ze ook wel zien dat het nu geen zin heeft”, aldus Hans Klok in Story.

Meer DenD