Harald en Sonja sluiten rondreis door West-Noorwegen af

Door: DitjesDatjes
18-06-2021

De koning en koningin van Noorwegen hebben donderdag hun driedaagse rondreis door het westen van het land afgesloten met een bezoek aan Florø, de meest westelijke stad van Noorwegen. Harald en Sonja kwamen aan met het koninklijke schip en bezochten een culturele instelling.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Muzikanten van Florø Hornmusikk en de Florøskulen-brassband verwelkomden de koning en koningin toen zij in de regen de loopplank af kwamen. Bij aankomst van Harald en Sonja in het cultuurhuis zong een vrouwen- en mannenkoor. Het koninklijk paar kreeg er een scene te zien uit Kinnaspelet – een toneelstuk dat 35 jaar onafgebroken werd gespeeld voordat de pandemie in maart 2020 het land trof.

Harald en Sonja spraken met inwoners over de impact van de coronapandemie. De gemeente Kinn, waar Florø onderdeel van is, heeft daar relatief weinig last van. Wel vertelden jongeren dat zij het af en toe moeilijk hadden. Jeugdburgemeester Håkon Skram Heggen ging in een toespraak in op hun situatie.

Na hun bezoek aan het cultuurhuis ging het koningspaar met de auto terug naar het koninklijke schip. Ze maakten wel een omweg, om wat meer van de stad te zien. Langs de route stonden honderden kinderen in de regen met Noorse vlaggetjes te zwaaien.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD