Harry en Meghan breken definitief met Britse koningshuis

Megxit
Door: Eva Steins
19-02-2021

Het is officieel: Meghan en Harry nemen definitief afstand van het Britse koningshuis. Dit wordt bekend gemaakt door Buckingham Palace.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Prins Harry liet zijn definitieve keuze weten aan koningin Elizabeth, met wie hij de laatste tijd meerdere gesprekken had over zijn rol in de familie. Zij heeft schriftelijk laten weten dat de wensen van Harry en Meghan niet rijmen met de verantwoordelijkheden en plichten als lid van het Britse koningshuis.

Eretitels

De ‘Megxit’ is nu dus officieel. Harry en Meghan moeten al hun eretitels inleveren. Dat betekent dat de prins zijn militaire titels en de daarbij horende taken ook kwijtraakt. De vrijgekomen eretitels gaan terug naar koningin Elizabeth en worden opnieuw verdeeld onder de werkende leden van de Britse koninklijke familie.

De keuze van Harry en Meghan is geen verrassing. Zij lieten vorig jaar al weten afstand te willen nemen van het Britse koningshuis,

Samen met hun zoontje Archie verhuisden ze naar de Verenigde Staten voor meer privacy. Binnenkort verwelkomt het stel hun tweede kindje.

Meer DenD