Harry en Meghan furieus na huisuitzetting door koning Charles

Charles zet Harry en Meghan uit Frogmore.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Als kleine kinderen voelen prins Harry en zijn vrouw Meghan zich behandeld door koning Charles. Want het is officieel bevestigd; niet zij maar Charles broer prins Andrew is binnenkort de hoofdbewoner van hun onderkomen Frogmore Cottage. Harry en Meghan voelen zich diep en diep vernederd, ze zien het zelfs als een keiharde afrekening door de Britse monarch.

Officieel moet Charles nog gekroond worden, maar hij grijpt voordat het 6 mei is (de dag van de kroning) keihard in. Het besluit om de sleutel van het stulpje, dat door het verwende showkoppel van 2,4 miljoen pond belastinggeld werd verbouwd, te geven aan de omstreden prins Andrew, zou een dag na het uitkomen van Harry’s boek zijn genomen.

Andrew betaalt een schijntje

Overigens stuit de verhuizing van Andrew van de Royal Lodge naar Frogmore Cottage ook op verzet. Want Andrew wil in het huis met maar liefst 30 kamers blijven zitten. Hij betaalt er trouwens nauwelijks huur voor, zo’n duizend euro per maand. Dat is een schijntje. Voor de zomer moet de verhuizing zijn afgerond. Dus zowel Harry en Meghan als Andrew kunnen het verhuisbedrijf maar alvast bellen.

Door de ingreep van Charles missen Harry en Meghan en hun jonge kinderen Archie en Lilibet hun veilige haven als ze in Groot-Brittannië zijn. Charles maakt een einde aan de periode van het ‘eten van twee walletjes’ en het past ook in de modernisering van het Britse koningshuis. Als je vrijwillig je taken neerlegt die horen bij het lidmaatschap van de koninklijke familie dan verlies je ook je voorrechten, vindt Charles.

Furieuze prins Harry

Of de furieuze prins Harry en zijn vrouw Meghan de kroning op 6 mei aanstaande bijwonen wordt na deze domper sterk betwijfeld. De verhoudingen met zijn vader en zijn broer William zijn op een dieptepunt beland. Harry en Meghan hebben een goed excuus om weg te blijven. Hun zoon Archie is op diezelfde dag jarig.

Volgende week stuurt Charles tweeduizend uitnodigingen de deur uit voor de kroning. Na al het verwende gedrag van zijn zoon prins Harry, de beledigingen en insinuaties in de Netflix-docu en in het boek Spare is de beste remedie zijn jongste zoon en diens ega geen uitnodiging te sturen, vinden de criticasters.

Tags

BRITSE KONINGSHUISKONING CHARLESMONARCHIEPRINS HARRY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck