Harry en Meghan hopen na wraak op verzoening

Door: Julia Zendman
04-12-2022

Prins Harry en Meghan Markle deelden afgelopen week de eerste beelden van hun documentaire op Netflix. Eén van de ‘wraakprojectjes’ van het stel tegen het Britse koningshuis. Toch hopen ze, volgens insiders, op een verzoening.

De trailer duurt maar 60 seconden, maar toch lijkt het alsof Harry en Meghan de aanval openen op William en Kate. Harry zegt geheimzinnig dat ‘niemand weet wat er achter gesloten deuren gebeurt’ en dat hij ‘er alles aan moest doen om zijn gezin te beschermen’. De timing van het delen van de trailer is op z’n minst gezegd merkwaardig, gezien Wiliam en Kate op een trip in de Verenigde Staten waren. Die zijn snel terug naar Engeland vertrokken voor crisis overleg met koning Charles.

Uitgestippeld pad

Eerder beweerden insiders al dat Harry en Meghan een duidelijk pad hadden uitgestippeld van eerst een aantal ‘wraakprojectjes’ en vervolgens toch een verzoening met het Britse koningshuis. In 2021 gaf het stel een openhartig interview bij Oprah Winfrey, op 8 december 2022 komt de documentaire uit op Netflix en op 10 januari 2023 verschijnt de biografie van Harry, maar hierna denkt het stel dat hij tijd wordt om de familiebanden te herstellen. „Ze begrijpen dat er de komende tijd eerst de nodige ophef zal ontstaan, maar als de storm is gaan liggen, willen ze weer contact zoeken”, zeggen bronnen tegen Daily mail.

Crisisberaad

In het crisisberaad tussen koning Charles en William en Kate zal ongetwijfeld nagedacht worden over welke aantijgingen er gedaan zullen worden in de documentaire en hoe zij daar op moeten gaan reageren. Het ligt voor de hand dat racisme één van die aantijgingen is. Meghan vertelde namelijk in het interview met Oprah dat er ‘zorgen waren over de huidskleur’ van hun kindje Archie terwijl Meghan in verwachting was. Volgens Netflix zelf ligt de focus op de spraakmakende liefdesrelatie van de twee. Enigszins opmerkelijk dat juist niets over die spraakmakende liefdesrelatie is laten zien in de trailer.

Verzoening

Het is nog maar de vraag of de koninklijke familie überhaupt zit te wachten op een verzoening. Na het interview met Oprah zijn er al de nodige scheurtjes ontstaan. De zesdelige docu en de biografie van Harry moeten nog komen. En ook deze twee zullen ongetwijfeld leiden tot nog meer scheuren in de familierelaties. Het zal nog maar moeten blijken of het verzoeningsplan van Harry en Meghan met het Britse koningshuis gaat lukken.

Meer DenD